Український міністр фінансів Оксана Маркарова 19 листопада заявила про те, що Україна може закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом до 2023 року. Програма співпраці України з МВФ, за якою зараз ведуться переговори, може стати останньою.

"Мій амбітний план – зуміти закінчити її, щоб у 2023 році у нас не стояло питання, коли ми отримаємо новий транш, а могли б забезпечувати… Програма, над якою ми працюємо, – хороша, і вона нам дозволить провести масу реформ, приватизацію, концесію та інші речі. Але і повинна дозволити нам вийти з неї по завершенні – як в свій час це змогла зробити Польща", – заявила Маркарова. Оксана Маркарова

Оксана Маркарова, Економічна Правда
Оксана Маркарова, Економічна Правда

Восени 2018 року МВФ і Київ домовилися про програму співпраці у форматі stand-by на загальну суму 3,9 мільярда доларів. В рамках програми Україна отримала один транш у розмірі 1,4 мільярда доларів вже до кінця року.

У серпні 2019-го в уряді заявили про нову програму співпраці, розраховану на три-чотири роки. Згідно зі словами Олексія Гончарука, підписання угоди з МВФ планується на грудень 2019 року. Відомо, що місія МВФ приступила до роботи в Києві 14 листопада. Наразі представники фонду з прем'єром Гончаруком та міністром Маркаровою обговорили умови нової трирічної програми розширеного фінансування.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олексій Гончарук, kmu.gov.ua
Олексій Гончарук, kmu.gov.ua

Нагадаємо, раніше Тимошенко приходила до Богдана з непристойною пропозицією

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВФ назвали умови для України для отримання траншу

Також "Знай.ua" писав, що Волкер зізнався, що думає Трамп про Зеленського