Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька розповіла українцям про те, що зараз проходив Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків. Вона розповіла про глобальну проблему, яка для системи охорони здоров'я в сучасному світі.

"Весь світ наразі шукає “срібну кулю”, яка б допомогла подолати проблему зростання стійкості до протимікробних препаратів. Ця проблема Всесвітньою організацією охорони здоров’я визнана, як одна з основних глобальних загроз для системи охорони здоров’я нашого часу. І не спроста", - пояснює вона.

Зоряна Скалецька стверджує, що без ефективних антибіотиків людство не зможе перемагати інфекційні хвороби, успішно завершувати операційні втручання і проводити трансплантації органів. Також поставлять під питання ефективність хіміотерапії онкологічних захворювань.

Вона, як міністр взяла на себе обов'язки зробити заходи щодо впливу на цю глобальну проблему через вирішення питання безрецептурного випуску антибіотиків, введення нового порядку эпидемологического контролю інфекційних хвороб, запуску електронної системи, яка дозволить відстежити дані про кількість призначень лікувальних протимікробних препаратів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Цей тиждень - Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків (World Antibiotic Awareness Week). Весь світ...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Woensdag 20 november 2019

Нагадаємо, Скалецька взялася за "каральну психіатрію" в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз вказали на відповідальних за ситуацію в Інституті раку.

Також Знай. ua писав, що в Україні зникнуть "дамські сигарети".