Понад три мільйони гривень у жовтні отримали 120 народних депутатів як компенсацію за житло. Компенсація за оренду житла передбачена законом "Про статус народного депутата України". Згідно із законодавством отримати її можуть лише ті, хто зареєстрований на відстані понад 30 кілометрів від меж Києва.

Нещодавно виявилося, що перший віце-спікер Верховної Ради та депутат від "Слуги народу" Руслан Стефанчук орендує квартиру у своєї ж тещі, водночас отримуючи компенсацію за житло, пише RadioSvoboda. Проте Стефанчук виявився не єдиним, хто отримує з бюджету кошти на проживання у готелі, але орендує або безоплатно проживає в іншому місці.
Руслан Стефанчук, фото: dialog.ua
Руслан Стефанчук, фото: dialog.ua
Колега Стефанчука по фракції –​ колишній кварталівець Олександр Кабанов, згідно з декларацією, винаймає квартиру у брата першого помічника президента Сергія Шефіра Бориса. Слід зауважити, що сам Кабанов, і Шефір стверджують, що дана інформація вже не є актуальною.

Ще один народний обранець Микола Скорик з ОПЗЖ отримує відшкодування за готельний номер попри те, що у Києві його родина безкоштовно мешкає у квартирі ексначальника Одеського порту.

Микола Скорик, фото: financoff.com
Микола Скорик, фото: financoff.com

Чи є дана ситуація законною пояснила аналітикиня руху "Чесно" Оксана Ставнійчук:

"Формального порушення немає. Просто це така вже етична площина, яка формує суспільну довіру. Тому я би сказала, що це недоопрацювання, мабуть, цієї статті 35 "Про статус народного депутата". Очевидно, її треба якось змінювати і прописувати деталі", – говорить вона.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Згідно з офіційною інформацією, у жовтні народним обранцям, які отримують компенсацію за житло, нарахували в середньому 20-21 тисячі гривень. Однак дехто отримав більше, наприклад, член фракції ОПЗЖ Микола Скорик - 42 тис грн.

Варто зауважити, що депутат Микола Скорик задекларував численну нерухомість на Одещині, елітні годинники, цінні папери, а також біля пів мільйона гривень та понад 16 тисяч доларів.

Олександр Кабанов, фото: glavcom.ua
Олександр Кабанов, фото: glavcom.ua

Нагадаємо, раніше Разумков прокоментував скандал зі "слугою народу" Стефанчуком

Як повідомляв портал "Знай.ua", Стефанчука підловили на гучній брехні, потрапив у сімейний скандал

Також "Знай.ua" писав, що нардепам компенсували мільйонні суми на житло