Від початку роботи Верховної Ради 9-го скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло в розмірі близько 3,29 млн грн.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно", посилаючись на портал відкритих даних ВРУ.

Зокрема, на порталі відкритих даних зазначено, що це сума за жовтень, на сайті транзакцій грошових коштів є детальніша інформація про виплати та про те, якого періоду вони стосуються. Деякі депутати одержували відшкодування за два місяці, решта – за один. Наприклад, 18 нардепів отримали по 41 600 грн, що, найпевніше, свідчить про надання компенсації на житло за два місяці (20 800 грн за кожен)".

У ГО повідомляють, що нардеп від "Слуги народу" Олександр Кабанов у декларації за 2018 рік як кандидата у депутати ВРУ задекларував проживання у квартирі в Києві площею 75 кв.м 2015 року.

Олександр Кабанов, партія "Слуга народу"
Олександр Кабанов, партія "Слуга народу"

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Власником квартири зазначено Бориса Нахмановича Шефіра, брата сценариста "Кварталу-95" та помічника Володимира Зеленського. Також на кінець 2018 року у власності Кабанова був недобуд – квартира в Гостомелі (входить до 30-кілометрової зони).

У коментарі ГО нардеп повідомив, що його помешкання ще будується, а у квартирі Шефіра він більше не проживає. Компенсацію використовує для оренди житла в Києві.

Перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук за даними декларації за 2018 рік як заступника директора держорганізації "Національний офіс інтелектуальної власності" проживав у квартирі площею 101,8 кв.м 2012 року, що належить Тетяні Ситарук.

Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук

Дружина Стефанчука мала до одруження прізвище Ситарук, про що свідчать дані із соцмереж. За інформацією журналістів, Тетяна Ситарук є матір'ю дружини першого заступника спікера парламенту.

Нагадаємо, раніше помічник Зеленського Андрій Єрмак провів зустріч з американським лобістом, який допомагав Кремлю.

Також Знай.uа писав, що в мережу злили кадри таємного побачення людей Зеленського та Трампа: "Пропонують будь-які гроші...".

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Трамп в пориві гніву накинувся на кращого друга України: "Скрізь погано...".