Місія МВФ офіційно заявила про завершення роботи в Україні. Про це написали у телеграм-каналі Klymenko Time.

Поки, як зрозуміло, без планів виділяти Україні гроші. Після завершення місії її керівник Рон ван Роден зробив заяву, з розряду "про все і ні про що":

"Команда фахівців МВФ провела конструктивні та плідні обговорення з представниками влади України. Місія МВФ віддала належне істотного прогресу, який був досягнутий в останні кілька місяців на шляху розвитку реформ та дотримання зваженої економічної політики. Місія досягла помітного подальшого просування в дискусіях про заходи і реформи, які могли б лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ. Серед таких кроків - заходи грошово-кредитної, податково-бюджетному і фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права і нарощування економічного зростання. Дискусії продовжаться на наступному тижні".

МВФ, газета День
МВФ, газета День

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пересічним українцям важко усвідомити і зрозуміти всю складність ситуації і що буде із траншами. Поки в Нацбанку очікують, що МВФ до кінця року дасть згоду на укладення нової програми з Україною, близькі до Соросу ЗМІ і сили, роблять особливий акцент на справі "Приватбанку" і Коломойського. Однак у телеграм-каналі заявляють, що справа не тільки в цьому. А ще й у відкритті ринку землі для іноземців. Чого в МВФ, звичайно ж, дуже хочуть.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна припинить співпрацю з МВФ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВФ назвали умови для України для отримання траншу.