Партія Володимира Зеленського "Слуга народу" оприлюднила фінансовий звіт за третій квартал. Зазначені в документі найбільші спонсори політсили - юридичні особи, які фігурують в кримінальних справах про ухилення від податків і нелегальне переведення грошей в готівку. Про це повідомляє "Страна".

Юридичних осіб - спонсорів у політсили небагато- всього 30. Видання склало їх рейтинг. З нього видно, що стандартна ставка спонсорського платежу з однієї компанії склала близько 2,9-3,3 мільйона гривень.

Найбільший спонсор "Слуги народу" - фірма з Одеси "Кодекс". Вона проходить у кримінальній справі, пов'язаній з переведенням коштів у готівку та ухиленням від сплати податків. Кримінальне провадження №32018100000000055 від 23.04.2018 р відкрито за частиною 3 статті 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

У тій же справі проходять ще два солідних спонсора «Слуги народу»: одеські фірми "Барака трейдинг" і "Флора імпекс". Це номери 25 і 27 списку партійних спонсорів.

Всі три фірми вказані в ухвалі Шевченківського райсуду столиці у вказаній кримінальній виробництву. Вони підозрюються в тому, що при пособництві співробітників латвійського банку і посадових осіб підконтрольних суб'єктів господарювання - резидентів України, вони організували злочинну схему з метою ухилення від сплати податків. Схема працювала при здійсненні експорту сільськогосподарської продукції за межі України. Операції з експорту не відображалися у податковій та бухгалтерській звітності. Тобто, по суті, мова йде про контрабанду.

За тією ж адресою, що і фірми "Кодекс" і "Флора Імпекс" (Одеса, вул. Пушкінська, 36), зареєстрований ще один спонсор "Слуги народу" - ТОВ мКрістал М Групмен (номер 23 списку). Вона знаходиться в сусідній кімнаті з "Кодексу". Ця фірма була зареєстрована зовсім недавно, 25 травня. Але вже знайшла більше 3 мільйонів для підтримки партії Зеленського.

Вельми підозріло, що ще дві одеські фірми "Таміра торг" і вже згадана "Барака трейдінг Україна" заплатили абсолютно однакові суми по 2 920 960 грн. Перерахували свої внески вони в один день - 4 липня.

Таким чином, група одеських компаній, які займаються експортом-імпортом сільгосппродуктів і фігурують в ряді кримінальних справ, стала найбільшим офіційним спонсором партії Зеленського в третьому кварталі.

Нагадаємо, Зеленський знову поговорив з Путіним по телефону

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський влип у гучний скандал через Голодомор

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також Знай.ua писав, Зеленський зробив гучну заяву щодо ґвалтівника Іванісова