Вже 9 грудня у Парижі має відбутися зустріч чотирьох лідерів держав у так званому "нормандському форматі". Мова йде про такі країни, як Україна, Росія, Франція і Німеччина. Напередодні зустрічі заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Глушко розповів, чого Путін чекає від цієї зустрічі.

Так, серед іншого, в Кремлі чекають, що на зустрічі буде обговорено питання війни на Донбасі. Росія чекає "благорозумности української сторони і прийняття умови формули Штайнмайєра". Це, зокрема, стосується питань з територіями ОРДЛО на Сході України. У Кремлі будуть вимагати автономність цих територій. "Саме таке рішення буде означати успіх саміту", - говорить Глушко.

Путін і Меркель, Delo.ua
Путін і Меркель, Delo.ua

На його думку, це покаже, що "нормандський формат" як і раніше буде виконувати функцію врегулювання міжнародних відносин. Глушко також вважає, що "нормандський саміт" покликаний закріпити "успішний результат багатьох зустрічей контактних груп". Треба сказати, що українців розлютили такі заяви російської сторони, яка продовжує стверджувати, що "їх там немає".

Нагадаємо, Назарбаєв запропонував організувати зустріч Зеленського з Путіним.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Галкін висміяв пошуки нареченої для Путіна.

Також портал "Знай.ua" писав, що відбулася телефонна розмова Путіна з Меркель.