28 листопада, середа, після публікації в офіційному виданні "Голос України", набрати чинності Закон № 263-IX "Про конфіскацію незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів". Іншими словами, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Незаконне збагачення, NewsOne
Незаконне збагачення, NewsOne

31 жовтня Верховна Рада затвердила закон, який запропонував Володимир Зеленський, президент України. Згідно з цим документом, Зеленський пропонував внести зміни в деякі законодавчі акти України, в яких йдеться про незаконне збагачення. 25 листопада Зеленський підписав закон.

Тепер КК України доповнили ст. 368-5 "Незаконне збагачення".

Відповідно до цієї статті, якщо зазначені особи заволоділи активами, вартість яких перевищує більше, ніж на 6,5 тис. неоподатковуваних мінімальних доходів, то їм загрожує від 5 до 10 років в'язниці. До того ж, закон заборонить обіймати певні посади або здійснювати певну діяльність на строк до 3 років.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Незаконне збагачення, NewsOne
Незаконне збагачення, NewsOne

Активи - це будь-які грошові кошти і майно, нематеріальні активи, криптовалюта, роботи або послуги.

Розглядати справи про визнання активів незаконними буде Вищий антикорупційний суд. Позов можуть пред'явити щодо тих активів, які були отримані, після вступу в силу цього закону. Позов подається у відношенні активів, між вартістю яких і заробітком особи, яка ними володіє, і є уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в 500 разів і більше перевищує прожитковий мінімум для працездатних українців.

Нагадаємо, раніше Романенко в новому інтерв'ю розкрив всі підводні камені українського енергоощадження: "Блиск і злидні".

Також Знай.uа писав, що перед з'їздом "Слуги народу" Зеленського сплив "темник" депутатів, розкажуть по написаному: фото документа.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про зустріч Зеленського з Путіним: у Кремлі виставили єдину умову.