З початку січня 2020 року Україна буде закачувати російський газ у свої сховища, якщо до цього часу не буде підписаний контракт з Росією на транзит палива. Про це заявив Юрій Вітренко – виконавчий директор "Нафтогазу". За словами чиновника, це вже офіційна позиція України по законодавству.

В інтерв'ю авторитетній німецькій газеті Deutsche Welle Вітренко заявив, що якщо російський газ буде надходити на територію України без відповідних документів, вентилі ніхто перекривати не буде, припиняючи потік палива. При цьому закони України не будуть дозволяти оператору газотранспортної системи кудись цей газ далі випускати без відповідного оформлення. Цей транзитний газ просто-напросто буде закачуватися в українські газосховища. "Ми будемо чекати документального оформлення, тільки після цього оператор зможе направити цей газ, куди захоче власник", – резюмував Вітренко.

Юрій Вітренко, 112 Україна
Юрій Вітренко, 112 Україна

Нагадаємо, Росія наважилася ставити абсурдні умови Україну з транзиту газу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що обіцяні "бонуси" за газ українцям не світять.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що Рада внесла правки в спірний закон по "Нафтогазу".