Рейтинг Володимира Зеленського стрімко падає. Соціологи КМІС зафіксували, що рівень підтримки президента впав на 12 пунктів і становить зараз до 52%. Експерт назвав кілька причин, чому так відбувається. Про це пише "Хвиля".

1. Горезвісні 73% - це були перетоки, базова група підтримки – це 30% першого туру. Коли більше 40% стартового рейтингу є перетоками від різних груп – догодити всім неможливо.

2. Жахлива комунікація команди Зеленського з ключових питань. Починаючи від обміну полонених, закінчуючи нормандським форматом і ідеями, які дають направо і наліво Кабмін та нардепи "Слуги народу".

3. Ринок землі. Більшість людей живе в страшних казках, що приїдуть іноземці і відберуть у них українські чорноземи. На таких страхах активно грають орендарі паїв та опозиція.

Володимир Зеленський, скріншот із відео
Володимир Зеленський, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

4. Скандали та розбірки в "Слуги народу". Для стабілізації ситуації потрібно поставити питання: чи з'явиться після скандалів хоч щось схоже на класичну партію. Якщо так - падіння рейтингів не критично.

5. Ігор Коломойський намагався в питанні ринку землі показати зуби, але не вийшло. Зате чудово виходить медіа активність, яка негативно позначається на рейтингу Зеленського. Зрештою, фінальне рішення про призначення Богдана на посаду голови ОПУ дивним чином збіглося з поверненням Коломойського. Може, це просто збіг, але ще до цього в кулуарах називали зовсім інших кандидатів-фаворитів.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

"Створення нормальної партії – домашнє завдання президента на найближчі 3-4 місяці. Це важливо, оскільки вже до весни-початку літа нас очікує серйозна політична криза, коли відразу кілька ФПГ будуть атакувати владу в прагненні захистити позиції або отримати "щось ще", - вважає експерт.

Нагадаємо, Олексій Гончарук стрімко втрачає довіру українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, 62% українців позитивно оцінюють перші кроки президента Володимира Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Пальчевський відповів на питання про рейтинг Зеленського.