Президент України Володимир Зеленський може почати конституційну реформу країни або ж збудувати стіну на Донбасі. Рішення щодо цього залежатиме від перемовин з Росією у "нормандському форматі".

Про це сказав помічник Зеленського Андрій Єрмак під час виступу в Chatham House у Лондоні.

Помічник глави держави розповів, що в команді Зеленського готові до реформи децентралізації, у разі вдалих переговорів у Нормандському форматі. Якщо ж російська сторона на угоду не йтиме, президент ініціюватиме "будівництво стіни".

Андрій Єрмак (фото - прес-служба чиновника)
Андрій Єрмак (фото - прес-служба чиновника)

"Україна готова виконати положення мінських домовленостей, яке передбачає проведення конституційної реформи в частині децентралізації", — сказав помічник.

За словами Єрмака, зміни до Конституції стосуватимуться передачі частини повноважень на місця, а також буде визначені положення про непідконтрольні території Донбасу.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Окремі райони Донецької та Луганської області можуть отримати додаткові повноваження. Але це ніколи не буде означати, що це федералізація чи якась автономія", — зазначив Єрмак.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Зазначимо, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться 9 грудня й пройде у Парижі. У її межах вперше можуть зустрітися Зеленський і Путін. Востаннє у нормандському форматі український та російський президенти бачились ще у 2016 році. Попередньо анонсовані питання України під час нормандської зустрічі – розведення військ, обмін полоненими, текст формули Штайнмаєра та Крим.

Нагадаємо, що під Офіс Зеленського зносять домашні капці, тисячі киян на межі нервового зриву: "Добудуй!".

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський "розколовся" про пожежу у одеському коледжі, українці готуються до найстрашнішого: "Жертв більше".

Також Знай. ua писав, що Пальчевський намацав точку "G" у Януковича, а всі "задоволення" отримав Зеленський.