В Кабінеті міністрів України розробили новий законопроект, яким планують змінити систему штрафів за порушення правил дорожнього руху, повідомляє “Автотема”.

Згідно із новим законопроектом планується в декілька разів підвищити суми штрафів та відв’язати їх розрахунок від прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Автори законопроекту хочуть, щоб люди з різним рівнем статків платили по-різному. Для цього введуть поки що невідому нову розрахункову величину, яка змінюватиметься кожен рік та визначатиметься Кабміном.

Штрафи, korrespondent
Штрафи, korrespondent

Також у новому законопроекті пропонується запровадити “штрафну ставку”, яка становить 0.3 відсотки від середнього доходу людини на місяць але не менше 17 гривень. Впровадження “штрафної ставки” призведе до збільшення штрафів щонайменше вдвічі.

Наразі законопроект проходить погодження у відповідних відомствах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, що Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про відтермінування штрафів за порушення правил ввозу “євроблях” до 31 грудня 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.