Президент України Володимир Зеленськи відповів на важливе для українців питання - чи буде амністія бойовикам, які воюють проти ЗСУ на Донбасі і чи прийматимуть вони участь у політичному житті країні.

Про це Зеленський сказав на політичному ток-шоу "Свобода Савіка Шустера".

Ведучий програми журналіст Савік Шустер запитав президента, чи перендбачена амністія для "озброєних людей на тиій стороні".

"А озброєні люди на Донбасі, на тій стороні, які управляють громадянами зі зброєю в руках, чи вони будуть приймати участь в політичному процесі, для рих передбачена якась амністія?", - задав запитання Шустер.

Відповідаючи на запитання, Зеленський зазначив, що закон про амністію вже існує, та сказав, хто під неї потрапляє.

"В цілому закон про амністію голосувався у Верховній раді, він просто не був підписаний. За нього проголосували декілька років тому. Тому коли ми побачимо після Норманді можливість того, що дійсно у нас є можливість (провести амністію - ред.), якщо виводяться війська - незаконні збройні формування, якщо у нас дійсно буде безпека на тій території, якщо у нас з'явиться можливість проводити вибори, ми будемо говорити про амністію. Амністію людей, в яких немає рук в крові", - підкреслив Зеленський.