Як відомо, президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва домовилися про нову трирічну програму співпраці на загальну суму близько 5,5 мільярдів доларів.

Відтак, посол ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що співпраця МВФ та України відкриває шлях до макрофінансової допомоги зі сторони Євросоюзу. Відповідне повідомлення він розмістив у власному Twitter.

Зеленський, фото - Уніан
Зеленський, фото - Уніан

"Таке потрібне і своєчасне укладання угоди на технічному рівні, міжнародне визнання поточних реформ в Україні. Разом з недавнім ухваленням закону про боротьбу з відмиванням грошей має відкрити шлях до макрофінансової допомоги ЄС", - написав він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, що на днях Зеленський домовився про новий кредит з МВФ, що "світить" українцям: "Наздогнати наших сусідів"

Як повідомляв Знай.uа, що на закритому засіданні РНБО український президент Володимир Зеленський отримав інформацію, яка повинна принести йому користь під час зустрічі в Парижі в "нормандському форматі"

Знай.uа писав, що у Білому домі зробили гучну заяву щодо глави Америки. Так, там заявили, що вони хочуть відмовитись від участі у слуханнях стосовно справи імпічменту президента Дональда Трампа.