В суботу, 7 грудня, комітет з питань юстициї Палати представників Конгресу США оприлюднив конституційне обгрунтування імпічменту Президента Дональда Трампа, повідомляє DW.

Оприлюднений документ складається з 55 сторінок, на яких члени Демократичної партії перерахували конституційні обгрунтування, які можуть стати основою для імпічменту Президента Трампа. “Імпічмент — остання конституційна відповідь президенту, який почав представляти із себе монарха”, повідомляється в доповіді.

Дональд Трамп, фото: GETTY IMAGES
Дональд Трамп, фото: GETTY IMAGES

Голова комітету з питань юстиції Джерролд Надлер зазначив, що імпічмент — єдиний шлях притягти Трампа до відповідальності за його поведінку, зловживання владою, зраду інтересів національної безпеки та нанесення шкоди виборчому процесу.

Доповідь складена за зразком аналогічних доповідей, зроблених у 1974 та 1998 роках під час процесів імпічменту Річарда Ніксона та Білла Клінтона.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно в США заявили, що підтримуватимуть Україну під час зустрічі в “нормандському форматі”.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент США Дональд Трамп опублікував незвичайну фотографію, перероблену в фотошопі.

Також Знай.ua писав, у Трампа спрогнозували результат Нормандського формату.