Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, про шалені проблеми у структурі МОЗ. Виявляється, співробітники не розуміють, що таке державна служба і ким є державний службовець.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "LB.ua". За її словами, в охороні здоров'я за 28 останні років практично не було ніяких змін. Система працювала, пацієнтів якось лікували.

Зоряна Скалецька, ZIK.UA
Зоряна Скалецька, ZIK.UA

За словами Скалецької, у МОЗ залучалися фахівці, оплата яких формувалася за залишковим принципом порівняно з іншими міністерствами. А коли на МОЗ покладено зовнішні реформи, і внутрішні зміни, і пілотний проект, то це все не допомагає робити реформи, а, навпаки, розбалансує всі настрої, всі системні та операційні процеси. За її словами, "потрібно щось одне".

Зоряна Скалецька, ZIK.UA
Зоряна Скалецька, ZIK.UA

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Або ми робимо реформи для країни і потім робота в міністерстві максимально налагоджується, або ми реформуємо міністерство і вже потім реформоване міністерство береться за завдання. А так: хотіли те і інше, а вийшло, що досить багато роботи вимагає надзусиль понад традиційного робочого часу. А також є співробітники в міністерстві, які не розуміють, що таке державна служба і ким є державний службовець", - розповіла вона.

Скалецька підкреслює, що деякі співробітники не розуміють, що доручення треба виконувати, а замість цього придумують багато різних причин, чому вони не повинні його виконати. Це все дає мені сигнал, що в міністерстві дійсно дуже багато людей, на яких можна покластися

Нагадаємо, Зоряна Скалецька розповіла про трансформації системи охорони здоров'я.