Політолог Юрій Романенко прокоментував, як буде працювати новий законопроект для українських бізнесменів. Відповідний пост він розмістив у своєму Telegram-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

" Законопроект 1210: ст 170.13.1. Платник податку – резидент, що визнається контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії, зобов’язаний визначити частину прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до положень статті 392 цього Кодексу та включити її до загального оподатковуваного доходу, що відображається у річній податковій декларації та оподатковується за ставкою, визначеною пунктом 167.1 статті 167 цього Кодексу", - цитує він текст законопроекту.

Романенко, скріншот з відео
Романенко, скріншот з відео

Однак на практиці буде так, на думку Амеліна: у разі, якщо у бізнесмена є іноземна дочірня компанія, то після отримання доходу за кордоном, він буде зобов'язаний нарахувати собі додатковий податок в 18% як власник. Він додав, що знає трьох бізнесменів, які почали міняти резидентність свого великого бізнесу.

Юрій Романенко висловив свою позицію з цього приводу. Він вважає, що чим більше бізнесу піде за кордон, тим буде краще.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Менше ресурсів у цієї держави-упиря, швидше воно накриється мідним тазом. Так що треба виводити все, що можна і не паритися. Друзі, не випробовуйте жодних сентиментів до нашої держави, воно занадто жадібну і тупе. Крім того, очевидно не наше", - зазначив він.

Романенко додав, що особисто у Польщі під час виступу запропонує польському уряду спростити переклад українського бізнесу з пільговими податковими канікулами.

"Щоб вивозили відразу всю інфраструктуру, включаючи сім'ї фахівців. Нещадність з боку держави повинна викликати нещадність ставлення до такого державі", - резюмував він.

Нагадаємо, у Зеленського розповіли, чого чекати від саміту в нормандському форматі.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко розповів про проблеми та перспективи розвитку лоукостів в Україні.

Також Знай. ua писав, що українці ясно дали зрозуміти, як ставляться до мовного питання.