Президент Російської Федерації Володимир Путін, після зустрічі у французькій столиці "нормандської четвірки", виступив з офіційною заявою.

Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: 112
Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: 112

Так, в ході спільної прес-конференції за підсумками нормандської зустрічі Володимир Путін заявив, що особливий статус Донбасу має бути закріплено в українській конституції. Також російський президент зазначив, що необхідно синхронізувати врегулювання ситуації на Донбасі з проведенням політичних реформ в Україні. За словами Путіна, Україна повинна внести зміни до Конституції щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей на постійній основі.

"В першу чергу, це внесення до Конституції України змін, що закріплюють особливий статус Донбасу на постійній основі. Потрібно, звичайно, продовжити дію договору про особливий статус окремих районів Донбасу. І в підсумку надати цим договором постійний характер, як це передбачено в мінських угодах", - підкреслив Володимир Путін.

Популярні новини зараз
Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

Крім того, російська сторона вимагає внесення до закону про особливий статус Донбасу поправок, зокрема, імплементувати так звану "формулу Штайнмайера".

Нагадаємо, Зеленський згадав, про що не вдалося домовитися з Путіним: підсумки зустрічі "Нормандської четвірки".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту в "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Знай.uа писав, скільки охоронців водить Путіна до туалету: відмінне відео.