Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту прав людини омбудсмен Людмила Денисова заявила, що в російських в'язницях утримують біля двох тисяч українців. Про це вона написала повідомлення на своїй сторінці у Facebook.

Важлива робоча зустріч щодо захисту прав громадян України, які стали жертвами торгівлі людьми та перебувають в місцях несвободи РФ висвітлила всі подробиці перебування українців у російських тюрмах.

у тюрмі
у тюрмі

"Тільки в 2018 році було заарештовано 176 наших співгромадян, а засуджено 692 людини за незаконний обіг наркотичних речовин. Станом на 30 червня 2019 роки в тюрмах РФ незаконно утримується 1989 громадян. За уточненою інформацією на сьогодні ця цифра становить близько 2000 громадян України", - написала Денисова.

За словами омбудсмена, в Україні вже декілька років діє транснаціональна злочинна група. Злоумисники шляхом обману вербують громадян України і втягують їх у незаконну діяльність щодо розповсюдження наркотичних речовин на території Росії.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Львівська в'язниця
Львівська в'язниця

За словами Денисової, понад 300 українців стали жертвами діяльності транснаціонального злочинного угруповання. Лише 35 з них повернулись додому.

Також омбдсмен висловила сподівання, що підрозділ Мінсоцполітики зможе ініціювати внесення змін до порядку надання статусу жертв торгівлі людьми.

У багатьох випадках жертви торгівлі людьми не мають належного зв’зку із зовнішнім світом. Російські колонії практично повністю блокують листування з Україною.

Нагадаємо, раніше під Одесою злодій-лузер атакував в'язницю: "крадіжка року" змусила реготати всю Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа , під Запоріжжям, у Мелітополі, п'яна компанія на автомобілі Opel протаранив магазин "АТБ".

Також портал Знай.uа писав, що живих папуг в київський супермаркет "Епіцентр" привозять в коробках з-під печива, перемотану сіткою.