Звільнений бранець Кремля, режисер Олег Сенцов сказав, як ненавидить президента Росії Володимира Путіна, але при цьому вдячний йому за те, що Україна не стала такою, як Білорусь.

Режисер Олег Сенцов, якого три місяці тому звільнили з російського полону, 10 грудня зустрівся з ветеранами війни на Донбасі, активістами та волонтерами в Veteran Нub. Він понад дві години відповідав на запитання. І хоча Сенцов не любить публічних виступів, але на зустрічі багато жартував, був спокійним і говорив чесно, навіть коли його відповіді не подобалися публіці, пише theБабель.

Сенцову задавали багато питань про Путіна. Він охарактеризував Путіна, як агресора, для якого людське життя нічого не варте.

"Путіну плювати на людей. Скільки їх — три людини, 300, три тисячі, хто вони — свої, чужі, — все одно. Це цинічна людина, для якої людське життя не має значення", - сказав Сенцов.

Олег Сенцов, фото thebabel

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За словами режисера, ми не зможемо звільнити Донбас, поки Путін при владі. Сенцов переконаний, що Путін ніколи не віддасть його на наших умовах. "Крим він тим більше не віддасть, він швидше Кремль віддасть, ніж Крим. Але Путін не вічний, ми все повернемо, рано чи пізно, - впевнений колишній в'язень.

Сенцов сказав, що Путіну сьогодні важливо домовитися з Європою та Україною для зняття санкцій, а потім "знову нас пристебнути зашморгом". "Ось що він робить. У його сприйнятті, наші люди — це наше слабке місце", - сказав Сенцов.

Режисер упевнений, що Путін – єдиний ворог України, але разом з тим він об’єднав українців.

"Як би я не ненавидів Путіна, я вдячний йому, що він нас об’єднав. Без цього ми б прогнивали, як Білорусь. Інших ворогів, крім Путіна, у нас немає. Підкорити нас хоче тільки він. Європа не введе сюди війська, і США в нас не стріляли "Градами", - сказав Сенцов.

Нагадаємо, Сенцов назвав найкращу альтернативу формулі Штайнмаєра

Як повідомляв портал Знай.ua, Сенцов розставив всі крапки щодо братства з Росією.

Також Знай.ua писав, Сенцов розповів про те, що рятувало його довгі 5 років в російському полоні.