Європейський Союз продовжив санкції проти Росії. Глави держав і урядів країн Євросоюзу підтримали продовження дії економічних санкцій проти Російської Федерації ще на 6 місяців.

Таке рішення було прийнято в перший день зустрічі на вищому рівні в Брюсселі, повідомляє прес-служба Європейської Ради. На відповідне рішення також вплинула зустріч у "нормандському форматі".

"Ми провели дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати Нормандського саміту, який відбувся в минулий понеділок в Парижі. Емануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати", – заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента
Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента

Варто зазначити, що термін дії секторальних санкцій закінчувався 31 січня 2019 року.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

путін
путін

Санкції було вперше введено у 2014 році у вигляді заборони на в'їзд та заморожування активів. До березня список включав 153 людини та 40 компаній.

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.