Відомий український журналіст, бізнесмен та політичний експерт Андрій Пальчевський прокоментував переговори у "нормандському форматі", які відбулися у понеділок, 9 грудня.

За словами експерта, зустріч в цілому була вдалою через низькі очікування від неї. Про це Пальчевський заявив у інтерв'ю виданню POLITEKA.

"Весь "нормандський саміт" пройшов дуже добре, внаслідок низьких очікувань, які були. До цієї зустрічі ніхто нічого не очікував, тому той скромний результат — це вже добре. Головний результат — це те, що вони договорилися договорюватися", - зазначив журналіст.

Андрій Пальчевський, фото: скрін з відео
Андрій Пальчевський, фото: скрін з відео

Андрій Пальчевський сказав, що не жаліє, що активно агітував за кандидатуру Володимира Зеленського на президентських виборах. За його словами, Зеленський на противагу Порошенку може зробити щось у сторону миру в Україні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Я думаю, більшість людей керувалися тим, що Зеленський саме може щось зробити для миру. Ми розуміли, що Порошенко був людиною, яка абсолютно не зацікавлена у мирі по багатьох показниках. У першу чергу, по економічних у нього були свої інтереси", - сказав Пальчевський.

Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента
Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента

Політичний експерт наголосив, що Мінські угоди підписував п'ятий президент Петро Порошенко, однак вирішувати ситуацію на Донбасі з ними доводиться Володимиру Зеленському. Зараз чинний президент не у вигідному для себе й країни становищі.

"У цей чорний квадрат, майже Малевича, куди був загнаний наш президент і разом із ним ми з вами, який обмежується по вертикалі змінами в Конституції України, а по горизонталі — проведенням виборів на Донбасі, а потім вже виведенням військ окупантів. Зеленський був у положенні, ніби у собачому бою, коли виходить менша за розміром собака й усі очікують, що ж буде. Він правильно зробив, що приїхав не на дуже дорогому авто, ще й до того ж невеликому. Немає, чим вихвалятися, тому що у нас найгірша у країні ситуація", - додав Пальчевський.

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський зізнався, чи піде на вибори мера Києва: "Безславна посада".