Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що Вашингтон дав згоду на призначення новим послом України в США Володимира Єльченка. 19 липня Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Валерія Чалого.

У США попередньо схвалили призначення Володимира Єльченка новим послом України, повідомив Пристайко, про це пише інформаційний портал Politeka.

Володимир Єльченко, фото: news.liga.net
Володимир Єльченко, фото: news.liga.net

"Ми вже отримали агреман (попередню згоду уряду країни перебування на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави. — ред.). З кандидатурою ми визначилися ще два місяці тому — це наш нинішній представник в ООН Володимир Єльченко", — сказав Пристайко. Вадим Пристайко

Володимиру Єльченку 60 років, він — кадровий дипломат. За свою кар'єру працював представником України в ООН, в Австрії та в Росії. Дипломатичну кар'єру в протокольному відділі МЗС УРСР Володимир Єльченко почав відразу по закінченні вишу на початку 1980-х.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У 1997-му році Володимира Єльченко вперше призначили постійним представником України в ООН і цей пост він обіймав до літа 2001 року. У 2000—2001 роках він також був заступником міністра закордонних справ Анатолія Зленка. Пізніше кілька років працював у секретаріаті МЗС, де був секретарем міністерства, а у 2003—2005 рр. став першим заступником міністра Костянтина Грищенка.

Володимир Єльченко, фото: REUTERS
Володимир Єльченко, фото: REUTERS

Володимир Єльченко обидва рази, у 2000—2001 та у 2016—2017 роках, коли Україні обиралася непостійним членом Ради безпеки ООН, був представником в ООН. Обіймав цю посаду аж до затвердження послом в США.

З літа 2010-го року і до кінця 2015-го Єльченко обіймав посаду посла України в Росії. Також у травні 2019 Єльченка призначили послом на Ямайці за сумісництвом.

Варто зауважити, що у 2018 році Єльченко запропонували перенести переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі Мінська інше місто, критикуючи позицію Білорусі в ООН.

Нагадаємо, Гончарук протягує Глущенка у керівники Держспоживслужби

Як повідомляв портал "Знай.ua", закон про Бюро фінансових розслідувань: бізнес просить парламент ухвалити до кінця року

Також "Знай.ua" писав, що Шокіна намагалися отруїти двічі, Джуліані розкрив деталі