Український уряд зробив перший крок до реалізації проекту "Країна в смартфоні" Українська влада запустила у бета-режимі мобільний додаток "Дія", першими стали доступні електронні водійські права й цифровий технічний паспорт на авто.

В понеділок, 16 грудня, запрацювала бета-версія мобільного додатку для водіїв "Дія". Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Зазначається, що понад 58 тисяч українців подали заявку на тестування застосунку.

Проте взяти участь зможуть лише кандидати, що відповідали усім вимогам: наявність водійського посвідчення, техпаспорту та можливість пройти ідентифікацію через BankID у додатках Приват24 або MonoBank.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Водії, які відповідають всім цим вимогам, уже отримують лист-запрошення з унікальним посиланням на доступ.

Після його завантаження та реєстрації водії отримають доступ до своїх цифрових документів – водійського посвідчення та техпаспорту, якими тепер зможуть користуватися на дорогах. Верифікація документів співробітниками поліції відбуватиметься за допомогою QR-кода.

Команда розробників протягом місяця буде аналізувати відгуки та вдосконалюватиме додаток.

"Держава — це зручний сервіс для громадян. Саме таке бачення має наш Уряд", - йдеться в повіломленні.

Нагадаємо, мобільний додаток "Дія" передбачає створення електронних водійських посвідчень та електронного техпаспорту на автомобіль.

Як повідомляв портал Знай.ua, відбулася презентація додатку для водіїв "Дія",представлена віце-прем'єр-міністром України Михайлом Федоровим.

Також Знай.ua писав, “Укравтодор” розпочав випробування системи подання скарг на стан доріг за допомогою смартфону.