Український політолог і співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко зробив гучну заяву щодо Донбасу. За його словами, Україна може отримати гібридний мир на тимчасово окупованій території.

Про це експерт повідомив на особистих сторінках у соціальних мережах.

"Все йде до того, що у 2020 Україна отримає гібридний мир на Донбасі, який буде проміжним варіантом між виконанням Мінських угод і заморожуванням конфлікту. Про ключові тенденції 2019 та перспективи у 2020 році ми говорили з колишнім народним депутатом, політологом Ігорем Поповим", - йдеться у дописі Романенка.

Пост Юрія Романенка, Telegram
Пост Юрія Романенка, Telegram

За словами політолога Ігоря Попова, питання миру на Донбасі буде ключовим наступного року. Саме від цього буде залежати економіка України, внутрішня та зовнішня політика.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"З однієї сторони Україна озвучила, що й надалі буде виконувати Мінські угоди та формулу Штайнмаєра, а також думатиме про організацію та введення особливого статусу Донбасу на постійній основі", - заявив Попов.

Експерт наголосив, що ні Україна, ні Росія не дійшли спільної думки, однак у питанні Донбасу можуть бути зрушення. Зокрема, може відбутися обмін полоненими, відведення військ та відновлення економічної торгівлі.

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського та "слуг народу" попередили про підступні плани Путіна: "Під загрозою чотири області".

Також портал Знай.uа писав, що у Путіна підготували черговий капкан для Зеленського: Мінські угоди переглянуть.