Український політолог і співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко дав свою оцінку зустрічі "нормандської четвірки". Відповідні публікації з'явилися в Telegram-каналі, передає Хвиля.

"Схоже, що не домовилися з базовим принципам (федералізація, контроль над кордоном), тому виносять на перший план обмін полоненими", - пише він.

При цьому, за словами Романенка, Зеленський зробив акцент на тому, що змінювати Конституцію не буде і обміну Криму на Донбас теж не варто чекати.

Зеленський на саміті "Нормандської четвірки"
Зеленський на саміті "Нормандської четвірки"

"Путін гнав свою по особливому статусу ОРДЛО. Перенесення на чотири місяці зустрічі Нормандії вигідний російською, щоб дотискати Україну газовим питанням, коли сховища будуть порожні в кінці зими", - пише Романенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Романенко зазначає, що в цілому склалося відчуття важких переговорів, в яких сторони робили маленькі поступки для того, щоб продемонструвати динаміку.

"В цілому післясмак від зустрічі в Парижі в плюс. Катастрофи немає. Важливі для України тези були вимовлені Зеленським прямо перед Путіним і журналістами. Президент України вів себе впевнено і щиро. Основна боротьба ще попереду. Меркель і Макрон нудні, як і вся європейська політика", - зазначає Романенко.

Він додав, що "контури тіньових договорняків" стануть зрозумілі після того, як буде працювати Рада в найближчі два тижні.

Нагадаємо, Романенко нагадав Зеленському перед зустріччю з Путіним про долю Януковича.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко злив головний "інсайд" зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай. ua писав, що Романенко розповів про проблеми та перспективи розвитку лоукостів в Україні.