Верховна Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів. За проект закону 2237 проголосував 291 народний депутат.

18 грудня під час засідання Верховної Ради нардепи у другому читанні проголосували за законопроект щодо змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності, повідомляє Politeka.

Верховна Рада, фото: РБК-Україна
Верховна Рада, фото: РБК-Україна

За проект закону проголосував 291 народний депутат. Даний закон має узгодити відповідно Конституції України положення законодавчих актів України, що забезпечить реалізацію скасування депутатської недоторканності.

Згідно із законом відомості про вчинення кримінального порушення нардепами вносяться до ЄРДР генпрокурором або особою, яка виконує його обов’язки. Клопотання про дозвіл на затримання, обрання запобіжного заходу, обшук, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, а також про застосування інших заходів мають погоджуватися із генпрокурором.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, міністр Милованов хоче розпродати українську землю іноземцям: "Я особисто не згоден..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям запропонували альтернативний варіант отримання зарплати

Також "Знай.ua" писав, що пенсіонерам виділили мільярди перед Новим роком: кому вистачить на виплати