У Кабінеті міністрів анонсували зміни, які дадуть право співробітникам підприємства самостійно вибирати карту для нарахування зарплати. Про це в Telegram повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Він стверджує, що такі зміни полегшить процедуру нарахування зарплати для бухгалтерів у разі, якщо у працівників різні рахунки в різних банках.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

"Система дозволить українцям вільно вибирати банки і при цьому не вимагає від бухгалтерів зайвої роботи. Працівник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (номер рахунку, який в Україні ввели в цьому році), а бухгалтер формує просту відомість для всіх працівників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично нараховує гроші куди треба", — пояснив Дубілет.

Дубілет також зазначив, що закон дозволяє співробітникам самостійно вибирати банк.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Але на практиці, якщо хтось вибирає інший банк, бухгалтери змушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам найчастіше в такому виборі просто відмовляють", зазначив Дубілет

Нагадаємо, українці добровільно лізуть в кредитне рабство.

Як повідомляв Знай. ua, франківчани залишилася біля розбитого корита з-за боргів за комуналку.

Також Знай. ua писав, що українцям анонсували головні грошові зміни.