У середу, 18 грудня, під час засідання аграрного комітету Верховної Ради з розгляду законопроекту про купівлю-продаж землі, розгорілась свіжа бійка між нардепами.

У бійці брали участь нардеп від "ОТЗЖ" Ілля Кива, нардеп від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко і нардеп від фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець. В мережі з'явились відповідні відео "з місця подій".

В ході засідання голова комітету Микола Сольський хотів розглядати поправки до самого ранку, поки все не розглянуть, щоб вже завтра внести законопроект до зали.

У якийсь момент депутати почали стукати по столу і кричати "Ганьба!" з вимогою закінчити засідання комітету, яке триває вже майже 6 годин.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Після цього депутати фракцій "Батьківщини" та "Опозиційна платформа - За життя" заблокували місце голови комітету, відштовхнувши "слуг народу", і стали вимагати оголосити перерву. Серед блокувальників знаходились Ілля Кива, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська та Юлія Тимошенко.

На одному з відео видно, як Кива б'ється, Шуфрич лізе його обіймати, Королевська обурюється, що її штовхають, а Юлія Тимошенко, інтелігентно поправляючи окуляри, пафосно розкидає стоси паперів по залу.

Тимошенко пакостно раскидывает бумаги в Верховной Раде (милашно выглядит, не правда ли? 🙂), а Кива - толкается со «Слугами народа». Шуфрич успокаивает его обьятиями. Оппозиция срывает голосование. Это происходит прямо сейчас, в десять вечера. Держите 10-секундное видео, которое удалось подснять на телефон) «Оппозиционная платформа - За жизнь» и «Батькивщина» под крики «ганьба» захватили кресло главы аграрного комитета. Пытаются не допустить рассмотрения правок к законопроекту о рынке земли.

Geplaatst door Bogdan Aminov op Woensdag 18 december 2019

Після бійки Сольський оголосив перерву і вийшов із зали.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко побився з головою парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрієм Герусом

Як повідомляв портал Знай.ua, в залі ВР двоє "слуг народу" влаштували бійку через Ірину Верещук

Також Знай.ua писав, у Києві двоє нардепів влаштували бійку в ресторані