Володимир Зеленський схвалив "формулу Штайнмайера", вибори на окупованому Донбасі і "особливий статус" для Донецької і Луганської областей. На такі кроки президент пішов після того, як Леонід Кучма став його представником у Мінську.

А в кінці липня Євразійська економічна комісія в Москві раптово дозволила зятю другого президента України Віктору Пінчуку продавати сталеві суцільнокатані колеса без мита в 34,22%. Потім Кучма вносить свій внесок у підписання "формули Штайнмайера", через яку в Україні почалися протести.

Компанія Пінчука "Інтерпайп" була звільнена від величезного мита. Якщо раніше вони повинні були платити в бюджет країни-агресора 34,22% (близько 7,8 млн доларів на місяць), то зараз "всі ці гроші будуть осідати в кишені родича Кучми", пише Obozrevatel.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

У цілому "Інтерпайп" продає в Росію і країни СНД свою продукцію на суму близько 234 млн доларів на рік. Старі мита діяли до тих пір, поки Леонід Данилович не обійняв посаду представника України в Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

"Незважаючи на всі санкції, родич другого президента і до цього успішно торгував з агресором. Президент Володимир Зеленський при цьому відправляє на переговори з Росією того, чия родина безпосередньо залежить від агресора", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, олігарх Віктор Пінчук міг бути в минулому агентом КДБ.

Як повідомляв портал Знай.uа, опубліковано рейтинг найбагатших людей України.

Також портал Знай.uа писав, що названо найбагатших олігархів України.