Відомий блогер та письменник Ігор Лесєв вважає, що нинішня українська влада своїми діями не сприяє тому, щоб Донбас повернувся до України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

На думку Лесєва, причина цього полягає у трьох великих проблема, першою з яких він називає мовне питання, історія якого розпочалась ще з прийняттям Конституції України в 1996 році. Нові штрафи за використання не тієї мови у діловодстві, судах, державному секторі і так далі лише поглиблюють розкол в середині країни, а не сприяють її об’єднанню.

Ігор Лесєв

“Діловодство, виші, суди... ось все в нас стало на мові. Хочеш зробити кар’єру в держсекторі — вчи українську. Не подобається — валіза та Ростов. Але, щоб розділяти людей далі, їм потрібно нав’язувати хибні цінності. Одним казати, що це несправедливо, а другим — що цього дуже мало”, - написав Лесєв.

Іншою проблемою, яка завадить повернути Донбас до України, Лесєв називає ринок землі. На думку блогера, більшість населення від цього нічого не має та ніколи не матиме, але існує стала суспільна думка щодо того, що землю продавати неможна. І те що влада діє всупереч цій думці, викликаючи акції протесту, також не сприятиме тому, щоб Донбас знов став Українським.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

О том как большинство потеряло страну Чтобы меньшинство управляло большинством, нужно большинство разделить и стравить....

Geplaatst door Игорь Лесев op Donderdag 19 december 2019

Третьою проблемою, на думку Лесєва, є кадрове питання — призначення на високі керівні пости некомпетентних та недосвідчених людей під виглядом “нових облич”, які, в свою чергу, набирають собі команди з числа “старих облич”.

“Давайте візьмемо в прем’єри ноунейма. Без особистого рейтингу, без управлінського досвіду. Хай він до себе в кабінет візьме усіх порохоботів. Навіть в радники візьме дівчину, яка йшла за списком Порошенка, лише для того, щоб провести в раду ще більш одіозне обличчя. Нехай в Кабміні будуть Милованов та Бородянський”, - пише Лесєв про Гончарука.

Ігор Лесєв

І, продовжує блогер, вже виникло обговорення щодо Авакова, який є символом попередньої влади, як наступника Гончарука.

Нарешті — сам Донбас. Про його автономію кажуть, що це погано — удар по наіональним інтересам, по народу України. Але за словами Лесєва, нема чіткого розуміння, чим саме це погано для людей , які живуть в інших регіонах України. Відповідно виникає ще одна лінія розколу.

“І в цьому всьому ми втрачаємо найголовніше. Влада робить усе можливо, щоб Донбас не повернувся”, - підсумовує Лесєв.

Ці лінії розколу, на думку Лесєва, заважають українцям консолідуватись по-справжньому та усвідомити важливу річ — те, що формального впливу на владу вони зараз не мають.

Нагадуємо, що в зоні бойових дій на Донбасі активізувались ворожі снайпери, які за останні дні вбили двох українців.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що жителі "ЛДНР" прокоментували зустріч Зеленського і Путіна в Парижі.

Також портал "Знай.ua" писав, що після зустрічі Зеленського з Путіним бойовики влаштували пекельну добу воїнам ЗСУ.