Вже сьогодні, 20 грудня, Палата громад Великої Британії схвалила у другому читанні законопроект прем'єра Бориса Джонсона, який передбачає затвердження угоди про вихід країни з ЄС.

Зауважимо, що ще літом 2016 року у Великій Британії відбувся референдум стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу. Тоді більша частина проголосувала "За". Наразі ж за остаточне рішення проголосували 358 депутатів, серед яких 234 були проти.

Британський парламент, Reuters
Британський парламент, Reuters

За словами президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передбачається, що Британія покине ЄС 31 січня. Однак, країна залишиться в митному союзі і єдиному ринку ще до 31 грудня наступного року.

Нагадаємо, після виходу Великобританії з Європейського Союзу Україна втратить сильного партнера, який завжди підтримував санкції відносно Російської Федерації. Про це розповів політолог Антон Кучухидзе.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

За його словами, Великобританія завжди була системною в цьому питанні: "Україна втрачає сильного члена ЄС, який міг би ініціювати посилення санкцій проти РФ, посилювати санкції. У Британії завжди була чітка позиція з цього питання. Ми можемо втратити партнера. Водночас посиляться позиції країн, які виступали проти цього".

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський жорстко пройшовся по скандальному Яременку: "Спалився - склади мандат".

Також портал Знай.uа писав, Столтенберг зачитав вірш Шевченка українським депутатам, прозорий натяк: "Страшно впасти у кайдани...".