Спеціальні підрозділи Збройних сил Великої Британії переорієнтують на протидію ворожим державам. Зокрема, британські спецпідрозділи готуються протидіяти Росії.
Про це повідомляє BBC з посиланням на власні джерела.
Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Спеціальна повітряна служба (SAS) та інші британські спецпідрозділи (UKSF) готові отримати нову місію з протидії російським та іншим силам у всьому світі. Цей план називається "Концепцією спеціальних операцій" і був складений старшим офіцером, відповідальним за спеціальні сили, директором спецсил (DSF)", - йдеться у повідомленні.

На думку людей, знайомих з концепцією, частина плану передбачає зміну як структури секретних підрозділів військових, так і того, що вони роблять. Нині цей план розглядають військові начальники. Незабаром його передадуть міністрам, і, ймовірно, його ухвалять.

Планується, що спеціальним силам Великої Британії нададуть більше можливостей для дій "в тіні" в місцях, де застосовувати звичайні війська буде важко. У Британії готують розпочинати спецоперації, аби "розкрити та точно визначити російську таємну діяльність".

Після цього буде прийнято рішення, чи слід оприлюднювати те, що було вивчено, або ж слід таємно співпрацювати з місцевими силами безпеки для того, щоб зірвати таку діяльність.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що в причорноморських країнах Східної Європи проходитимуть масштабні навчання НАТО.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кучма за підсумками засідання в Мінську заявив, що обговорювався механізм впровадження "режиму тиші" на Донбасі, який передбачає заборону стріляти у відповідь.

Також портал Знай.uа писав, що військовослужбовцям ЗСУ перерахують пільгову вислугу років за участь в ООС за новою формулою.