Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння нових дипломатичних рангів.

Згідно із новим указом підвищення отримав посол України в Болгарії Віталій Москаленко. Тепер цей дипломат має ранг Надзвичайного та Повноважного посла.

Зеленський, фото з вільних джерел
Зеленський, фото з вільних джерел

Також четверо дипломатів отримали ранг Надзвичайного та Повноважного посланника першого класу і п’ятеро - Надзвичайного і Повноважного посланника другого класу. Серед них - Надзвичайного та Повноважного посли України в Індонезії, Румунії і Алжирі, та радники-посланники Посольств України в Китаї, Нідерландах та Японії.

Нагадуємо, що навколо посольства України в Швеції розгорнувся гучний скандал через порушення трудових прав його працівників.

Популярні новини зараз
США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, український омбудсмен Людмила Денисова зробила гучну заяву. Так, вона розповіла, що за 5 років окупації Криму на півострів було переселено понад 140 тисяч жителів Росії.

Також портал Знай.ua писав, що впливове американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій на карті Україну зобразили без Кримського півострова.