Перед Новим роком багато видань складають різні рейтинги, крім того соціологічні опитування проводять і експерти. Президент Володимир Зеленський у всіх цих рейтингах займає перше місце. До списку першої десятки також незмінно входять три олігархи - Коломойський, Пінчук і Ахметов, однак, у різниг рейтингах вони займають різні позиції.

Так, до прикладу, журнал "Фокус" назвав 100 найвпливовіших українців 2019 року. Очолив рейтинг президент України Володимир Зеленський. На другому місці - глава Офісу президента Андрій Богдан, замикає трійку лідерів один з найбагатших українців - олігарх Ігор Коломойський. Ринат Ахметов посів 9-те місце, а Віктор Пінчук - 11.

Свою думку з приводу місць у рейтингу впливу на політику України висловив журналіст і політичний оглядач Андрій Пальчевський в інтерв'ю Рoliteka.

"Я б розприділив так: Зеленський - перще місце, Коломойський - друге. Далі Андрій Богдан по впливу. Далі Андрій Єрмак. Далі 2 олігархи. До речі, скоріше Ахметов, а потім Пінчук. тому що Пінчку пов'язаний із сьогоднішнім урядом, якого народ не любить. Тому, як тільки він (уряд - ред.) почне хитатися, рейтинг Пінчука ще більше впаде", - так описав своє бачення першої п'ятірки в рейтингу Пальчевський.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

При цьому уряд Гончарука журналіст назвав "хворим членом", який потрібно відсікти.

"При владі знаходиться "зелений рух". Хворий член, як кажуть лікарі, потрібно відсікати. Оцей член Зеленський 100% відсіче, тому, що економіка знаходиться у поганому стані... Результат буде таким: Гончарук і іже з ним покинуть цей корабель. Разом з ними підуть і біди, які їм приписують", - підсумував Пальчевський.

Нагадаємо, журнал "Фокус" назвав 100 найвпливовіших українців 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський показав різницю між Порошенком і Зеленським

Також Знай.ua писав, Пальчевський запропонував змінити інститути влади.