Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив українцям приємну новину - платіжки за теплову енергію в грудні можуть бути знижені на 300-400 грн. Прем'єр пояснив такі прогнози на ″схуднення″ платіжок коригуванням ринкової ціни на газ. У той же час "Нафтогаз" вже продовжив термін, у який українці можуть відмовитися від страхової ціни на газ.

Гончарук заявив, що уряд прийняв постанову, яка дозволяє коригувати платіжки відповідно до ринкової ціни газу. Про це Гончарук сказав на засіданні Ради розвитку громад і територій під головуванням президента України Володимира Зеленського.

"Ми на рівні уряду прийняли постанову, яка фактично дозволяє на місцях врахувати ринкову ціну на газ. Тобто, можна відкоригувати те, що люди отримають в своїх платіжках на різницю між ринковою ціною і тією ціною, яка закладена в даний час в тарифі. Фактично можна відреагувати, працюючи за ринковою логікою ", - сказав прем'єр.

За словами прем'єра, вже в грудні, якщо правильно здійснити ці нарахування, українці зиожуть отримати в своїй платіжці суиу на 300-400 грн меншу. ″ Це дуже відчутно", - уточнив Гончарук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Таке рішення уряду стало відповіддю на критику з боку Зеленського.

"Ми знаємо, що ціни на газ зменшилися майже на 30%, а тарифи, на жаль, ні .... Суспільство цього не розуміє", - заявив Зеленський, звертаючись до Кабінету міністрів і доручив розробити "механізм, який би забезпечив справедливі тарифи


"Не може бути квитанція за комуналку для людей вироком, коли споживач віддає 70% від своєї зарплати", - сказав президент.

Нагадаємо, українець винайшов спосіб платити за комуналку у 7 разів менше

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні зміниться порядок виходу на пенсію

Також Знай.ua писав, як підтвердити стаж і отримати пенсію за відсутності документів