Три десятки депутатів від фракції "Слуга народу" у Верховній раді запропонували не забирати в обранців зарплату за прогули. Зокрема, "слуги народу" пропонують не враховувати голосування за поправки в законопроекти в загальній статистиці депутатів, на підставі якої їм нараховується заробітна плата. Про це йдеться в законопроекті №2658, передає LIGA.net.

Варто відзначити, що за чинним регламентом ВР, народному депутату не заплатять за витрати, здійснені ним у ході депутатської діяльності, якщо він за місяць пропустив більш ніж 30% голосувань без поважної причини. "Слуги народу" запропонували поміняти цю норму регламенту і прописати нову, згідно з якою нарахування коштів не буде, якщо депутат не голосував за ухвалення законопроектів у всіх читаннях, за пропозиції президента до ветованого ним закону, а також за постанову чи інший акт парламенту. Але при цьому голосування за поправки під час другого читання не повинні враховуватися при нарахуванні зарплати депутатам.

Верховна Рада, 24 канал
Верховна Рада, 24 канал

Нагадаємо, глава фракції "Слуга народу" Арахамія розсекретив майбутнє "Нормандського формату".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Арахамія розповів, як "слуги народу" покарають скандального Яременко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що глава фракції "Слуга народу" Арахамія пройшов перевірку на детекторі брехні.