Як відомо, ще 20 грудня в Мінську був підписаний міжурядовий протокол Україна-РФ-Єврокомісія, який передбачав пакетну угоду з виплатою "Газпромом" "Нафтогазу" $ 2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу. Наразі ж у Росії виплатили відповідні кошти Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент держави Володимир Зеленський.

"Ще одна перемога. Для когось, може, й маленька. А для країни – велика. НАК "Нафтогаз України" отримав від "Газпрому" $2,9 млрд компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу. Гроші вже на українських рахунках – відповідно до досягнутих домовленостей.", - писав лідер України.

Зеленський та Путін, фото з вільних джерел
Зеленський та Путін, фото з вільних джерел

Щодо самого "Нафтогазу", то там задоволені, що російська сторона виконує свої домовленості.

"Нафтогаз вітає визнання російською стороною необхідності виконувати рішення арбітражів 2017-2018 років і її намір продовжувати транспортування газу в ЄС через територію України. Наразі продовжують переговори про умови подальшої співпраці після завершення контракту, що діє 1 січня 2020", - заявили у компанії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, українець винайшов спосіб платити за комуналку у 7 разів менше

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні зміниться порядок виходу на пенсію

Також Знай.ua писав, як підтвердити стаж і отримати пенсію за відсутності документів