Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що Німеччина відхилила прохання України про військову допомогу.

Берлін відхилив запит Києва на військову допомогу. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю RND.

Він подякував владі Німеччині за фінансову підтримку України і закликав не знімати з Росії санкції.

"Ми вдячні за фінансову допомогу Німеччини і політичну підтримку німецького уряду. Але, на жаль, наш запит про військову допомогу був відкинутий", – сказав він в інтерв’ю порталові RND.

Міністр не уточнив, коли був поданий цей запит.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Сподіваюся, що Берлін перегляне таку стриману позицію і все-таки вирішить посилити оборонні можливості України", – наголосив міністр.

За його словами, нині йдеться про саме виживання України як держави.

"Німеччина і ЄС багато зробили для нас. Але цього не достатньо, щоб зупинити смерті людей. Ми оплакуємо 13 тисяч загиблих, а їх, на жаль, щодня стає більше", – сказав Пристайко.

Вадим Пристайко, фото Getty Images

Разом з тим, міністр прокоментував оприлюднену стенограму розмови президентів Зеленського та Трампа,у якій одва лідери скаржилися на занадто малу підтримку України Європою, а зокрема Німеччиною та особисто канцлером Ангелою Меркель.

Пристайко зазначив, що Зеленський не мав наміру якось образити Німеччину у телефонній розмові президентом Трампом.

"Президент Трамп нагадав президенту Зеленському, що через їхню географічну близькість європейці мали б зробити більше для нашої безпеки, ніж США, і президент Зеленський погодився", - сказав він.

Він зазначив, що не варто дивуватися словам, які глави держав використовують у конфіденційних телефонних дзвінках. Такі заяви не є чимсь незвичайним на конфіденційних політичних переговорах.

"Будь ласка, покажіть нам, як ви говорите про нас у конфіденційній обстановці. І на цьому тема закінчиться", - сказав Пристайко.

Нагадаємо, Пристайко жорстко відповів Путіну на "споконвічні" території

Як повідомляв портал Знай.ua, Пристайко зробив гучну заяву стосовно поїздок до Росії

Також Знай.ua писав, Пентагон виділив Україні 300 млн доларів на "летальні засоби оборони"