На днях міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зробив гучну заяву. Так, він розповів про переваги стосовно перетину кордону з Росією за закордонними паспортами, яке хочуть ввести з 1 березня. Відповідний допис міністр написав у власному Twitter.

Відтак, за його словами, виїзд по закордонному паспорту дає ряд переваг, серед яких унеможливлення втечі боржників по аліментах до Росії. Окрім цього, він додав, що в разі втрати закордонного паспорта, є можливість отримати швидку та дієву допомогу від українських консулів.

Вадим Пристайко, фото: rbc.ua
Вадим Пристайко, фото: rbc.ua

"Поїздки виключно за закордонним паспортом до РФ дають додаткові гарантії. Втрата старої аналогової "книжечки" - це 9 кіл пекла бюрократії для повернення в Україну. Цифрова база даних з біометричними паспортами - це швидкий та дієвий інструмент допомоги від наших консулів", - сказав Пристайко.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадуємо, що під Києвом з’явилась нова дорога, яка веде просто до будинку президента Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, на офіційному Telegram-каналі президента України Володимира Зеленського заявили, що кожен українець має право висловитися, а також зобов'язаний нести відповідальність за свої дії.

Також портал Знай.ua писав, що батько президента України Володимира Зеленського — професор Олександр Семенович розкритикував главу держава за ініціативу щодо продажу землі.