Стало відомо, що президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, лідер Франції Еммануель Макрон і український лідер Володимир Зеленський на найближчій зустрічі в "нормандському форматі" не планують підписувати які-небудь документи, категорично заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Нових паперів немає - їх немає. Їх насправді ніхто і не виробляє. Ми протягом багатьох років не можемо навіть почати виконувати третій, четвертий пункти і т. д. Мінських домовленостей", - повідомив глава українського МЗС.

До того ж, Пристайко зазначив, що представники РФ не пропонують підписувати нових документів.

Також він переконаний, що не варто тішити себе надіями, що лідерам країн "нормандського формату" тільки за одну зустріч вдасться щось підписати, що принесе мир в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами Пристайко, точної дати зустрічі "нормандської четвірки" до цих пір немає, хоча "Франція, Німеччина та Україна були готові до зустрічі в Парижі 16 вересня".

"Але, на жаль, російська сторона не могла в це час приїхати на зустріч. Ми зараз активно шукаємо новий час. Я думаю, місце залишиться в Парижі, і ми зараз шукаємо новий час для цієї зустрічі ", - сказав Вадим.

При цьому він додав, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися аж у жовтні.

"Ми читали сьогодні від російської сторони відповіді, що вірогідно вона відбудеться в жовтні. Вже, тобто, поставлений новий місяць як мінімум. З нами це не узгоджувалося", - резюмував Пристайко.

Нагадаємо, що з подачі Зеленського Пристайко призначили керівником МЗС.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель анонсувала зустріч "нормандської четвірки".

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський забавно підколов нового главу МЗС Пристайко.