Державний суверенітет і контроль над усією своєю територією Україна обов'язково відновить, а ті, хто робить спроби переглянути історію повинні запам'ятати, що це завжди погано закінчується для самих ревізіонерів.

Такий коментар дав українським журналістам у відповідь на заяви президента Росії Володимира Путіна, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Вадим Пристайко, фото: rbc.ua
Вадим Пристайко, фото: rbc.ua

"Історія — не дуже надійний радник щодо політичних справ. До історичних аргументів зазвичай звертаються тоді, коли нічого більше сказати. Але історія може давати уроки; один з таких уроків дуже добре відомий, щоб його ігнорувати: тих, хто задивляється на чужу землю, хто бачить за кордоном якісь "споконвічні території", - завжди отримує поганий фінал", - повідомив Вадим Пристайко.

Україна, підкреслив він, - незалежна суверенна держава, кордони і територіальна цілісність якої визнано всіма країнами світу і захищено міжнародним правом.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"І якщо саме ми повинні надати комусь черговий урок історії — то так тому і бути", - заявив Пристайко.

Нагадаємо, потрапити в Росію тепер буде непросто, Пристайко попередив українців: "9 кіл пекла".

Як повідомляв Знай.uа обмін полоненими пішов не за сценарієм: ось чому ув'язнені не хочуть повертатися в "ЛДНР".

Знай.uа писав, Кучма розвіяв гучну заяву Зеленського про розмову з Путіним: "Нам не вдалося".