Спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що народні депутати України не можуть цілком спокійно обійтися і без виплати компенсації за житло. Однак Разумков та не заявив, що потрібні зміни в чинному законодавстві.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Я вважаю, що без цього можна було обійтися всім народним депутатам. Досить нормальна заробітна плата, є готель "Київ". Наприклад, я вважаю, що можна було б взагалі відмовитися від такої процедури як компенсація оренди", – сказав Разумков.

Дмитро Разумков, Уніан
Дмитро Разумков, Уніан

За інформацією з відкритих джерел, народним депутатам України IX скликання вже виплатили близько 6,4 мільйонів гривень компенсації. Скільки ж нардепів, і з яких фракцій отримували виплати?

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Скільки отримали нардепи компенсації за житло, фото: "Слово і діло"
Скільки отримали нардепи компенсації за житло, фото: "Слово і діло"

Так, відповідно до статті 35 закону україни "Про статус народного депутата України" парламентаріям належить компенсація за оренду житла або оплату готельного номера. За умови, якщо вони не забезпечені житлом у Київі або зареєстровані за місцем проживання на відстані більше 30 кілометрів від столиці.

Слуги народу, tyzhden.ua
Слуги народу, tyzhden.ua

У вересні компенсацію виплатили 120 народним депутатам, на це пішло 3,3 млн грн. У жовтні виплати отримали вже 122 нардепа, обійшлося це у 3,1 млн грн. Найбільше коштів пішло на найчисельнішу фракцію "Слуги народу" – 4 млн 751 тис. 228 грн, житло орендують 118 депутатів з 251. На другому місці – група "За майбутнє", 9 з 22 її членів не мають житла у Києві, їм виплатили 340 тис. 455 грн. З позафракційних депутатів 6 живуть в орендованій квартирі чи готелі, вони отримали 316 тис. 455 грн.

Нагадаємо, донька генерала і "своя" людина: кого Зеленський обрав головою ДБР замість Труби.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський, Порошенко чи Тимошенко: кого українці вважають головним політиком 2019 року.

Знай.uа писав, Медведчук знайшов спосіб допомогти владі досягти миру в Україні, - Рабінович.