Президенту України Володимиру Зеленському та українцям доведеться пережити дуже складний 2020 рік.

Таку думку висловив політолог, директор програми Міжнародна і внутрішня політика аналітичного центру ″Український інститут майбутнього″ Юрій Романенко в інтерв'ю для Рoliteka.

Експерт пояснив, чому вважає, що 2020 рік буде дуже складним для України і Володимира Зеленського.

"Тому що всі процеси протікають на тлі економічної ситуації. Наприклад в металургії погіршилася ситуація, а металургія - це 20% нашого прибутку в економіці. Падіння промисловості відбулося. Тобто є такі грізні сигнали. Зрозуміло, що все це сталося не через Зеленського , це все пов'язано з попередниками, адже економіка живе в довгих циклах ", - зазначив Романенко.

Крім того, політолог зауважив, що Україна знаходиться в розбалансованому стані і важко щось змінити в тому становищі, в якому країна зараз перебуває.

"Можна зробити вигляд, що ми робимо, щось дуже серйозне, що сюди підуть інвестиції. Але немає ніяких досягнень", - розповів Романенко.

Романенко зазначив, що сьогоднішня влада навіть не хоче побачити і визнати ті проблеми, які є в Україні.

"А визнання проблеми в психології - це вже рішення половини проблеми. Так ось, ми повинні почати називати речі своїми іменами. Війну на сході України ми де-факто програли. У економіці повна ж * па. Наші державні інститути - це повна ж * па. Рішення Кабміну в 97% не виконуються. Тому про все це необхідно говорити", - підсумував Романенко.

Нагадаємо, Романенко прокоментував передачу екс беркутівців Росії

Як повідомляв портал Знай.ua, Юрій Романенко показав, що Україна виграла від газового договору з Росією

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.ua писав, Юрій Романенко пояснив, чому Україні не вдасться наздогнати Польщу