Україна і Росія підписали всі угоди для продовження транзиту газу через Україну в ЄС з 1 січня забезпечений. Про це повідомили у telegram-каналі Klymenko Time.

Президент України нагадав умови контракту - транзит на 5 років з можливістю продовження ще на 5. Перші 5 років транзиту принесуть Україні понад 7 млрд. доларів США. Мінімально гарантована прокачування – 65 млрд. кубометрів газу в перший рік і за 40 млрд. кубометрів на наступні 4 роки.

Раніше про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму telegram-каналі.

"Кінець року, але не досягнень. Україна підписала контракт на транзит газу на п’ять років, впродовж яких ми отримаємо щонайменше понад $7 мільярдів. Сторони можуть продовжити контракт ще на десять років. Українська ГТС буде завантажена, а це — енергетична безпека та добробут українців", — написав президент.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Інформацію про це підтвердили голова Газпрому Олексій Міллер, а також виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко, які підписували договори від імені України та Росії.

Переговори про підписання текстів контрактів проводили близько 4 діб поспіль. Українська сторона підписала угоду вдень 30 грудня у Відні, а російська вже ввечері, у Санкт-Петербурзі. Після підписання документів обома сторонами угода вважатиметься чинною.

Нагадаємо, у день обміну полоненими бойовики Путіна нахабно "накрили вогнем" українських воїнів.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися важливі деталі стосовно обміну полоненими між Україною і Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.