Глава держави Володимир Зеленський у своєму новорічному зверненні закликав українців об'єднатися навколо національної ідеї - бути єдиною країною кожен день", незалежно від уподобань, ідеалів чи мови спілкування.

Зеленський зазначив, що українці здебільшого дивляться новорічне привітання президентів з вимкненим звуком, бо ті "розповідають про зростання ВВП, падіння інфляції, імплементації, диверсифікації та інших малозрозумілих термінах. Але цього разу Зеленський зазначив, що все "буде інакше".

Зеленський записав мова в оточенні відомих і популярних особистостей. У привітанні президент вжив фрази російською, кримськотатарською та угорською мовами.

Український лідер закликав українців "чесно відповісти на одне питання: "Хто я?". І незалежно від того, в якому куточку України народився "президент або домогосподарка, успішний адвокат, вчитель, який переїхав з Луганська, айтішник, що мріє втекти з країни, або полонений, мевший повернутися додому, україномовний або російськомовний", закликав поважати один одного .

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Це - кожен з нас. Це українці. Такі як є. Не ідеальні і не святі. Просто люди. Живі. Зі своїми недоліками і тарганами. Але в нашому паспорті не зазначено правильний або неправильний українець. Немає рядка патріот, малорос, ватник або бандерівець. Там написано: громадянин України. Має права і обов'язки. Ми з вами дуже різні. Так хто ж ми? 73 відсотки, які обрали президента? 25, які його не сприймають? Ті, хто не ходив на вибори?...

Читаємо Жадана чи слухаємо Марув? Дивимося "Іронію долі" або дивимося "Один вдома". Вболіваємо за "Динамо" чи "Шахтар"? Або разом Ломаченко та Усіка? Йдемо в неділю в церкву або нічого не робимо в суботу? Ми ті, хто кажуть "я тебе кохаю" або "я тебе люблю"? Все це і є - ми. І як же нам, таким різним - жити далі разом? Відгородитися величезним парканом? Хтось переконав нас, що наші відмінності мають значення? А раптом це не так?

Цього року президент по-справжньому зацікавив українців новорічним привітанням. І на завершення промови побажав українцям поважати один одного. Бути здоровими, мати достаток і багато приводів посміхатися, а також добре відпочити, виспатися, не переїсти і, звичайно, - легкого і приємного запаморочення вранці.

"І давайте пам'ятати, що любити Україну - означає любити всіх українців. В якому б куточку нашої країни вони б не народилися", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, мюзикл з відомими персонами: яке новорічне привітання Зеленського покажуть на українських телеканалах.

Як повідомляв портал Знай.ua, блогер Ігор Лесев підвів несподівані політичні підсумки 2019 року.

Також портал Знай.ua писав, що Порошенко відплатив Зеленському його ж монетою на Новий рік: відео.