В Україні починає роботу Офіс генпрокурора. Новий орган створено відповідно до закону про реформу прокуратури на місці ліквідованої Генеральної прокуратури. Відповідний наказ зробив генпрокурор Руслана Рябошапка.

Офіс генерального прокурора України починає свою роботу 2 січня. Відповідний наказ генпрокурора Руслана Рябошапки був оприлюднений в газеті Голос України від 24 грудня 2019 року. У структурі нового органу 12 департаментів, вісім окремих управлінь та дві спеціалізовані прокуратури. Очікується, що в Офісі генпрокурора працюватимуть 1500 співробітників, повідомляє Politeka.

Руслан Рябошапка, Opinion
Руслан Рябошапка, Opinion

Створення нової структури органів прокуратури після проведення атестації прокурорів передбачено законом, який прийняли 19 вересня 2019 року. Згідно з ним скасовуються військові прокуратури та посада заступника генерального прокурора — головного військового прокурора. У генпрокурора відтепер буде два перших заступники та заступники, без обмеження їх кількості.

Крім того, у структурі органів прокуратури регіональні прокуратури стануть обласними, а місцеві – окружними. Перелік і юрисдикцію окружних прокуратур буде визначати генпрокурор своїм наказом. Передбачено також суттєве скорочення кількості працівників прокуратури: з 15 тисяч співробітників органів прокуратури залишиться не більше 10 тисяч прокурорів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Генеральна прокуратура України, фото: slovoidilo.ua
Генеральна прокуратура України, фото: slovoidilo.ua

Претендента на посаду прокурора відтепер чекають нові вимоги. Отже, обійняти посаду зможе фахівець з юридичною освітою і стажем роботи у галузі права не менше десяти років. Накази генпрокурора не будуть проходити державну реєстрацію в Міністерстві юстиції. Національна академія прокуратури України стане Тренінговим центром прокурорів.

Нагадаємо, вже цієї зими: у Зеленського повідомили про плани на новий обмін полоненими

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗСУ повідомили про втрати України в грудні: скільки військових загинуло на Донбасі, захищаючи батьківщину

Також "Знай.ua" писав, що Романенко передрік тривожне майбутнє для України в 2020: "Буде страшний ср*ч"