Представники родин героїв Небесної Сотні звернулись до Генеральної прокуратури України з вимогою замінити прокурорів, які представляють обвинувачення у справі колишніх представників “Беркуту”. Про це повідомляється на сторінці Адвокатської дорадчої групи.

За словами Закревської, сьогодні мають пройти співбесіди як з прокурорами, які були виключені з групи, так і з новими прокурорами. За результатами цих співбесід будуть визначені прокурори, які надалі працюватимуть по цій справі. Закревська вважає, що це може бути пов’язане з тим, що прокурори Ігор Земсков, Яніс Сімонов та Денис Іванов через відмову виконувати позапроцесуальні вказівки генерального прокурора можуть зазнати переслідувань та помсти з боку тих членів комісії, які є одночасно членами керівництва Генпрокуратури.

Тому представники родин героїв Небесної Сотні вимагають затвердити кандидатури прокурорів Земскова, Сімонова та Іванова, а також не затверджувати на посаду прокурора з нової групи Сергія Куцого, відсторонити від участі у цій справі Куцого, Олександра Шевеленка та Дениса Субботіна та звільнити з посади керівника департаменту процесуального керівництва Віктора Мисяка.

Нагадуємо, що деяких колишніх співробітників “Беркуту” в кінці грудня обміняли на українців в рамках чергового етапу обміну полоненими з Росією.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згодом відомий політогог Юрій Романенко засудив включення екс-”беркутівців” до списків на обмін

Також до критики наявності екс-”Беркутівців” у списках на обмін полоненими долучився також інший експерт Михайло Шнайдер, який при цьому присоромив екс-президента України Петра Порошенка.