Генеральна прокуратура заявила, що обвинувачених у вбивствах на Майдані колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" обміняють під час обміну з бойовиками.

Про це йдеться у листі Генпрокурора Руслана Рябошапки, який зачитали під час засідання суду щодо запобіжного заходу "беркутівця".

"Генеральним прокурором у зв'язку з досягненням домовленості між Україною та РФ щодо одночасного звільнення осіб, які підозрюються, обвинуваченні або засудженні за вчинення злочинів... повідомляється, що наші обвинуваченні включені до зазначеного переліку", - зачитав лист від генпрокурора представник прокуратури.

Слухання у справі про активістів Майдану
Слухання у справі про активістів Майдану

Він попросив долучити цей лист до матеріалів справи.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"У зв'язку з цим прокуратура не заперечує щодо зміни запобіжного заходу", - заявив прокурор.

Перед цим захисники підозрюваних просили скасувати будь-який запобіжний захід.

Президент Володимир Зеленський заявив, що обмін полонених відбудеться у неділю, 29 грудня. Зазначимо, що українська сторона планує в рамках обміну передати бойовикам "ДНР" і "ЛНР" колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей у центрі Києва 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що народні депутати України не можуть цілком спокійно обійтися і без виплати компенсації за житло.

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада прийняла пропозиції Зеленського: президент підписав Виборчий кодекс.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.