Нардепи від пропрезидентської фракції ініціювали законопроект про ломбарди. У Верховній Раді зареєстровано проект закону "Про ломбарди і ломбардну діяльність", розроблений нардепами від "Слуги народу" Еллою Рєпіною і Данилом Гетманцевим.

Текст документу опубліковано на сайті парламенту, пише портал Хвиля.

"Метою прийняття законопроекту є врегулювання економічних, правових та організаційних засад створення і діяльності ломбардів в Україні", — зазначено в пояснювальній записці.

Ломбард, фото: meest-express.com.ua
Ломбард, фото: meest-express.com.ua

Повідомляється, що у законопроекті прописані вимоги щодо створення ломбардів у формі господарчого товариства, порядок надання кредитів та зберігання майна клієнтів. Документ також містить список вимог до кредитних і заставних договорів, а також приміщень для ведення ломбардної діяльності.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У документі визначено основи створення і роботи добровільних об'єднань ломбардів. Передбачено, що при його прийнятті ломбардам дається три місяці для того, щоб узгіднити діяльність з законом. Потреба у новому законопроекті, на думку авторів, виникла через те що ломбарди в Україні майже не регулюються законодавством, а лише певними підзаконними актами. Вони підкреслили слабкий рівень захищеності інтересів і прав клієнтів ломбардів.

Ломбард, фото: 1k.com.ua
Ломбард, фото: 1k.com.ua

Нагадаємо, що побажав Зеленський українцям у Новому році: повний текст та відео емоційного звернення президента

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко став "президентом" у новорічну ніч, Романенко не стримався: "Бережіть пу*ани"

Також "Знай.ua" писав, що в Україну запустили "кілера" корупції: як новий закон "вилікує" головну хворобу політиків